City break ieftin

Oferte ieftine de zbor și cazare!

Germania Travel. Circuit în Mannheim, Nurnberg și Munchen, 17 iulie

https://www.youtube.com/watch?v=ixDNubbp_e8

Circuit 17- 23 iulie 2023, cu agenția Velimed: București, Ungaria – Budapesta, Austria – Viena, Germania Mannheim, Nurnberg, Franța – Paris, Germania – Munchen, Ungaria – Gyor, București

Pe 17 iulie, în continuarea circuitului european cu agenția Velimed, am părăsit Viena și am intrat în Germania. Primul oraș vizitat a fost Mannheim, unde vechea Primărie ne întâmpină semeață.

Germania

Atestat ca sat de pescari pe la 1600, cucerit de multe nații și distrus de nenumărate ori în războaie, Mannheim este un oraș frumos și curat, unde putem vizita Palatul baroc Mannheim, intrarea = 11 euro, Piața Marktplatz, cu o fântână în stil baroc și statui, Universitatea, Turnul de apă și Grădinile Art Nouveau.

Mannheim, vechea Primărie

Ne-am cazat la Hotel NYX Mannheim, poate cel mai luxos hotel din tot circuitul european.

A urmat un popas la Nurnberg, oraș cu arhitectură medievală uimitoare, asociat deopotrivă cu împărații și Evul Mediu, dar și cu partidul nazist ca bastion al celui de-al Treilea Reich și al Proceselor de la Nürnberg.

Castelul Nürnberg

Aici am vizitat Castelul Imperial (Kaiserburg), considerat a fi una dintre cele mai formidabile fortificații medievale din Europa.

Castelul este deschis zilnic între 9.00 și 18.00 (aprilie – septembrie) sau între 10.00 și 16.00 (octombrie – martie), și închis pe 1 ianuarie, 24, 25 și 31 decembrie.

Gradina și curtea castelului se vizitează gratuit, iar castelul și muzeul cu un bilet de 7 euro.

Am urcat și în Turnul Sinwell, 4 euro bietul, iar panorama asupra orașului este fantastică.

Nurnberg, Biserica Sf. Lorenz

În centrul orașului admirăm Biserica Sf. Lorenz, Fântâna Frumoasă – în jurul cărei iarna are loc celebrul târg de Crăciun, și piața alimentară imensă, deschisă non stop, cu prețuri pe suta de grame.

Biserica Sf. Sebaldus Nurnberg

Ne-am reîntors în Germania pe 21 iulie, în Munchen, capitala Bavariei, în care am intrat pe o autostradă… ca la ei!

Biserica Sf.Petru

Am vizitat Piața Centrală Marienplatz, cu Primăria (Neues Rathaus) în stil gotic, Biserica Sfântul Petru, „Alter Peter” sau Bătrânul Peter, cu cele două turnuri ( turnul de nord cu 98,57 m și turnul de sud cu 0,12 m mai puțin. ), cu o frumoasă panoramă asupra orașului.

Primaria Munchen

A urmat celebra berărie, Bodega Hofbräuhaus, vizitată de Hitler, Mozart, John F. Kennedy, Louis Armstrong și George Bush.

Munchen Bodega Hofbräuhaus

Cazarea a fost în Munchen, la Hotel Amper Munchen, elegant și cu un mic dejun foarte bogat.

Hotel Amper Munchen

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *