City break ieftin

Oferte ieftine de zbor și cazare!

Austria Travel. Circuit în VIENA, 17 iulie

VIENA, orașul muzicii și al „viselor”: Mozart, Beethoven, Freud

https://www.youtube.com/watch?v=FaIoZGN-Pds

Pe 17 iulie am regăsit cu drag Viena, reședința Casei de Habsburg și a lui Mozart, în circuitul Paris – Valea Loirei, cu Velimed.

Circuit 17- 23 iulie 2023, cu agenția Velimed: București, Ungaria – Budapesta, Austria – Viena, Germania Mannheim, Nurnberg, Franța – Paris, Germania – Munchen, Ungaria – Gyor, București

În programul aveam un tur panoramic pe Ringul Vienez.

Ne întâmpină Parlamentul impresionant, construit în stil grecesc, având în față celebra Fântână Atena. Se poate vizita într-un tur de o oră, cu 5 euro biletul.

Viena, Parlamentul

Primăria (Rathaus), este o clădire impresionantă, cu un turn de 98 metri. Se poate vizita gratuit, cu un ghid și programare, în 45 de minute. În urmă cu câțiva ani, aici am văzut cel mai frumos târg de Crăciun și am băut cel mai bun vin fiert cu scorțișoară.

Viena, Primaria

Teatrul Național și Muzeul Albertina, centre vestite de cultură și artă ale Vienei.

Teatrul National

Catedrala Sfântul Ștefan, cel mai important edificiu gotic din Viena, construit din calcar, cu cele două turnuri în care se poate urca: Turnul de Sud, de 136 metri, în care ajungi urcând cele 343 de trepte, și Turnul de Nord, de 68. metri, unde se ajunge cu liftul. Ambele oferă o panoramă spectaculoasă asupra orașului.

Catedrala Sfantul Stefan

Palatul Imperial Hofburg, reședința conducătorilor Imperiului Habsburgic, cu Muzeul Sisi – 17,50 euro, îl vizităm cu altă ocazie, ca și Palatul Schonbrunn, unde Împărăteasa Maria Tereza petrecea lunile de vară, Palatul Belvedere, care găzduiește expoziții de artă, sau celebrul Parc Prater, unde Roata Uriașă oferă o panoramă superbă asupra orașului.

Palatul Imperial Hofburg

Muzeul de Artă, cu colecții de cultură egipteană, grecească, epoca romană, medievală, stilul renascentist sau baroc, se vizitează în 45 de minute, cu un bilet de 14 euro.

Muzeul de Arta

Piața Maria Tereza, aflată între Muzeu de Artă și Palatul Hofburg, care face legătura între Bulevardul Ring (marele bulevard circular al Vienei, care înconjoară orașul vechi) și Cartierul Muzeelor ​​​​​​​​​​​​​​​​- spațiu destinat artei moderne, amenajat în zona fostelor grajduri imperiale, piață dominată de statuia reginei Maria Tereza, mama Mariei Antoaneta, Regina Franței, decapitată de ghilotină la Revoluția Franceză.

Piata Maria Tereza

Opera de Stat, care se poate vizita cu un bilet la spectacol, între 3,5 și 178 euro.

Opera Viena

Strada pietonală Karntner Strasse, cu clădiri grandioase, magazine celebre, hoteluri de lux și cafenele.

Viena, panorama

Ne-am cazat la Hotel Lenas West Viena, de 3 stele, curat și cu mic dejun bun.

Hotel Lenas West Viena

Viena ne-a plăcut și vara, dar cel mai mult ne-a fermecat iarna, la Târgul de Crăciun de la Primărie.

Rathaus Christmas Viena

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *