City break ieftin

Oferte ieftine de zbor și cazare!

Ungaria Travel. Circuit în Budapesta, țara lui Franz Liszt – 17 iulie

https://www.youtube.com/watch?v=CC3pWDprUqE

Ungaria este o țară pe care am vizitat-o ​​​​​​​​​​​​​​​​​în circuitul Paris – Valea Loirei din 15 iulie, cu Velimed.

Circuit 17- 23 iulie 2023, cu agenția Velimed: București, Ungaria – Budapesta, Austria – Viena, Germania Mannheim, Nurnberg, Franța – Paris, Germania – Munchen, Ungaria – Gyor, București

În Budapesta am ajuns pe 15 iulie și am vizitat, într-un tur panoramic, obiectivele renumite prin frumusețea lor:

Parlamentul se vizitează într-un tur ghidat de 45 de minute, de luni până duminică orele 8-16 (vara 8-18), biletul de intrare fiind de 6000 forinți (aproximativ 80 de lei). Când intră în Parlament, vizitatorii pot merge până la marile scări ornamentale, pot vedea frescele de pe tavan, bustul arhitectului Imre Steindl și alte statui, precum cele ale lui Árpád, Ștefan și Iancu de Hunedoara.

Parlamentul din Budapesta

Citadela, folosită în trecut ca închisoare, acum adăpostește un hotel, un restaurant și o braserie. Intrarea este liberă și programul non stop.

Budapesta, Citadela

Podul cu Lanțuri, construit pentru a lega Buda de Pesta, orașe care s-au unit în urmă cu 150 de ani, respectiv zona de locuit și zona industrială.

Podul cu Lanțuri din Budapesta

Castelul Buda sau Palatul Regal, care adăpostește 3 muzee, are intrarea liberă în curte, iar în Palat – 1600 forinți, adică 20 de lei.

Budapesta Palatul Regal

Biserica Matthias, cu 700 de ani vechime și multe încoronări de regi, un adevărat muzeu cu fresce ale unor pictori maghiari celebri.

Biserica Matthias

Bastionul Pescarilor, ornamentat cu mânăstiri albe, sclipitoare, și scări care unesc șapte turnulețe simbolizând triburile maghiare, și o statuie ecvestră a regelui Ștefan.

Bastionul Pescarilor

În program era și o croazieră pe Dunăre, opțională, în jur de 8-13 euro biletul, în funcție de perioadă, dar nu s-a mai făcut.

Croazieră pe Dunăre

Foarte rar am găsit să plătim cu euro, era bine să fi avut forinți. Am dormit o noapte în Budapesta la Hotel IBIS Citywest Budapesta și hotelul era curat, cu pereții tapetați ultramodern și un mic dejun bun.

Hotel IBIS Citywest Budapesta

Farmecul Budapestei, marea capitală supranumită și „Perla Dunării” ori „Parisul Estului”, se află în istoria tumultuoasă a orașului împărțit între Orient și Occident.

La întoarcere ne-am cazat în Gyor, orașul bogat în clădiri istorice, din care am remarcat Primăria și Bazilica Gyor, și ne-am cazat la un hotel liniștit și curat.

Gyor

A fost o experiență surprinzătoare și plăcută!

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *