City break ieftin

Oferte ieftine de zbor și cazare!

Circuit Grecia – Peloponez | 7 zile – Autocar | 13 august – 20 august

Circuit Grecia – Peloponez | 7 zile – Autocar | 13 august – 20 august 2023, cu Hello Holidays

Circuit Grecia – Peloponez | 7 zile – Autocar | 2023Itinerar: Veliko Tarnovo – Manastirea Rila – Croaziera Athos – Salonic – Meteora – Termopile – Atena – Cap Sounion Corint – Nafplio – Epidaur -Delphi – Riviera Olimpului – Sofia

 

Ziua 1. BUCURESTI – VELIKO TARNOVO – MANASTIREA RILA – SERRES (cca. 690 km)

Plecare din Bucuresti la 6:00 de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I – acces dinspre Metrou Eroilor), spre Veliko Tarnovo, vecheacapitala a Taratelor Bulgare, ale carei vestigii au fost foarte bine puse in valoare dupa restaurarile recente. In afara cetatii medievale, un farmec deosebit il are centrul vechi al orasului, cu ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si antichitati. Ne deplasam apoi spre Manastirea Rila, cea mai mare dinBulgaria, declarata patrimoniu UNESCO. Fondata in sec. X de Sf. Ioan de Rila, pustnic canonizat de Biserica Ortodoxa, Complexul monastic a fost depozitarul limbii si culturii bulgare in vremuri de dominatie otomana. In timpul Revolutiei Nationale Bulgare (sec. XVIII-XIX), a fost distrusa de un incendiuin 1833 si apoi reconstruita intre 1834 si 1862. Cazare in Grecia la Serres, la hotel Galaxy/ similar.

 

Ziua 2. SERRES – CROAZIERA ATHOS – SALONIC – RIVIERA OLIMPULUI (cca. 355 km)

Mic dejun. Deplasare spre Ouranoupoli – “poarta Athosului” unde putem opta pentru plaja sau pentru o croaziera (durata 2,45h; 25 €) spre MunteleAthos, avand posibilitatea de a privi din largul marii 8 din cele 20 manastiri, intre care Manastirea Xenofont, Manastirea Grigoriou, Manstirea Sf.Pantelimon. Apoi, ne indreptam spre Salonic, al doilea mare oras al Greciei, cu o istorie intinsa pe milenii, si numeroase marturii ale gloriei de odinioara: Bd. Egnatia, ce conecta Imperiul Roman de la Rasarit la Apus, Arcul lui Galeriu construit in anul 304 d.Hr. pentru a comemora victoria imparatului impotriva persilor, Rotonda inaltata de Galeriu pentru a-i servi drept mausoleum, dar transformata mai tarziu in Biserica Sf. Gheorghe,Biserica Sf. Dimitrie – izvoratorul de mir, loc incarcat de spiritualitate care pastreaza moastele acestui sfant si Promenada ce se intinde de la port si pana la Turnul Alb fosta inchisoare in timpul dominatiei otomane, devenit simbolul orasului. Cazare in zona Riviera Olimpului, la hotel Olympus/similar.

Grecia croaziera pe Muntele Athos

 Ziua 3. Riviera OLIMPULUI – METEORA – TERMOPILE – ATENA (cca. 525 km)

Mic dejun. Traversam Grecia spre Meteora – al doilea mare centru monahal al tarii, situat intr-o zona neobisnuita de stanci in forma de turnuri ce “rasar”direct din campie, “incununate” de manastirile care de-a lungul timpului au avut in egala masura rol religios si cultural, fiind pana in zilele noastreadevarate “tezaure” de arta bizantina. Vom vizita Manastirea Marele Meteor (sau Varlaam) si atelierul de iconografie Zindros, unde vom afla tainele artei bizantine de pictare a icoanelor. Urmam apoi drumul spre Atena prin cea mai mare campie a Greciei, Thessalia si prin defileul de la Termopile, unde ne vom aminti de Leonidas si de cei 300 de spartani ai sai care si-au dat viata intr-una dintre cele mai cunoscute batalii din antichitate, printr-o pauza de fotografii la monumentul comemorativ. Cazare la Atena, la hotel Delphi Art/ similar.

Grecia Meteora

Ziua 4. ATENA – CAP SOUNION (cca. 150 km)

Mic dejun. Dedicam ziua Atenei, una din cele mai vechi capitale, unde pentru inceput vom face un tur panoramic cu autocarul, in care “vom trece in revista” o parte din spledorile orasului: Piata Omonia, Academia in stil elenistic, avand 2 coloane in vaful carora stau de straja Apollo si Atena,Biblioteca Nationala – conceputa ca templu doric si Universitatea, Piata Syntagma, cu cladirea neoclasica a vechiului Palat Regal (azi sediul Parlamentului) si Mormantul Soldatului Necunoscut, pazit de garzile nationale. Dupa ce vom vizita colina sacra a grecilor, Akropolis, care dateaza din“epoca de aur” a lui Pericle (sec.V i.Hr.), vom avea timp liber in Atena pentru diverse vizite individuale sau cumparaturi in pitorescul cartier Plaka.Optional (25 €), va propunem o excursie la Cap Sounion, loc religios unde era venerat Poseidon, zeul marilor, dovada fiind chiar Templul doric (sec. Vi.Hr.) foarte bine conservat care a devenit in zilele noastre si un obiectiv romantic pentru ca ofera cel mai frumos apus de soare din lume. Seara cazare la acelasi hotel din Atena.

Grecia Acropolis

Ziua 5. Canalul CORINT – EPIDAURUS – NAPFLIO (cca. 295 km)

Mic dejun. Timp liber in Atena pentru vizite individuale sau excursie optionala (40 €) in Peloponez. Traversand Istmul Corint admiram cunoscutul canal artificial realizat in sec. XIX, avand o latime intre 23-25m, iar adancimea intre 8-25 m. Urmeaza Epidaur, cu teatrul din sec. IV i.Hr. – monument UNESCO exceptional conservat, cu o capacitate de 14.000 pers., considerat teatrul antic cu cea mai buna acustica din lume. In apropiere se aflaTemplul lui Asclepios, fiul lui Apollo si zeul medicinii. Ajungem in Nafplio, prima capitala a Greciei moderne, considerat cel mai frumos oras din Peloponez datorita stradutelor sale pitoresti cu case avand balcoane impodobite cu flori. Vizitam (daca conditia fizica ne permite) Fortareata medievalaPalamidi (construita in sec. XVI de venetieni), de unde vom avea o priveliste superba asupra Golfului Argos si asupra intregului oras. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel in Atena.

Grecia – Canalul Corint

Ziua 6. ATENA – DELPHI – plaja sau cumparaturi pe RIVIERA OLIMPULUI (cca. 515 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Riviera Olimpului, cu o vizita la sanctuarul pre-elenistic Delfi, vazut de vechii greci drept “ombilicul sau centrul lumii”,locul celebrului Oracol al lui Apollo deservit de duplicitara preoteasa Pythia. Sosire in cursul dupa amiezii la Paralia Katerini, cea mai cunoscuta si animata statiune a Rivierei Olimpului, unde ne vom relaxa la plaja sau ne putem lasa ispititi de numerosele magazine cu o gama variata de produse,unele din ele avand preturi atractive. Cazare in zona Rivierei Olimpului, la hotel Olympus/ similar.

Grecia Peloponez Oracolul din Delphi

 Ziua 7. RIVIERA OLIMPULUI – SOFIA – BUCURESTI (cca. 745 km)

Mic dejun. Parasim Grecia, iar pe traseul de intoarcere spre Bucuresti, nu putem tranzita Bulgaria fara a admira capitala acesteia, Sofia: Catedrala Al.Nevsky, in stil neobizantin, una dintre cele mai mari constructii ortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosi si Biserica Sfanta Sofia, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe (sec. IV -VI), care din sec. XIV a dat chiar denumirea orasului. Foarte aproape admiram si cladirea Parlamentului, in stil neo renascentist. Seara traversam Podul Prieteniei la Giurgiu si sosim in Bucuresti la Academia Militara in jurul orei 22:00, infunctie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

 

Servicii incluse: Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;

6 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*);

Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu;

Deplasare pentru vizite: Veliko Tarnovo, Man. Rila, Salonic, Meteora, Termopile, Atena, Delphi, Riviera Olimpului, Sofia.

 

Servicii neincluse: Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID);

Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice;

Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete);

Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata;

Bacsis/tips – echipaj (obligatoriu 1 €/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani;

Ghizi locali 10 €/pers.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *