City break ieftin

Oferte ieftine de zbor și cazare!

Londra, 8 – 12 iulie 2024. Obiective de neratat!

Londra, capitala Angliei și a Regatului Unit, este, alături de New York, un oraș global Alpha++, adică un nod important în sistemul economic mondial, aici locuind mulți dintre cei mai bogați oameni ai planetei.

Londra nu este un oraș ieftin. Iată cum am găsit cea mai bună variantă de zbor și 4 nopți:
zbor cu Ryan Air = 500 euro + cazare în centru (west cromwell hotel) = 500 euro
total = 1000 Euro

Plus, evident, încă cel puțin 800 -1000 euro = intrări la obiective pentru 2 persoane. Aici trebuie spus că 4 zile abia ajung, și asta doar dacă le programezi foarte bine, pe zone, și cam alergi puțin de la unul la altul.

Și după ce am tot triat zeci de obiective care de care mai importante, iată lista și ordinea (gruparea) pe zile a celor de neratat:

LUNI
zbor – London STN (Stansted) 13:45
Check-in West Cromwell Hotel
– The Shard (program 10:00-21:00) – £28 = 168 lei/pers.
– întoarcere tur la hotel, Londra la pas

MARTI
– Abbey Road
– Madame Tussauds (vestitul muzeu al figurilor de ceara) (10:30-20:30) – £30 = 177 lei/pers. Aici am avut noroc cu un voucher Booking la preț de 140 lei / 2 pers.
– Diana, Princess of Wales Memorial Fountain free
– Buckingham Palace – schimbare garda ora 11
– ora 13 croaziera £20 = 120lei/ pers. dus-întors, Westminster – Greenwich

– observatorul astronomic de la Greenwich meridianul 0, £20= 120 lei/ pers.
– intoarcere tur Londra la pas

MIERCURI
– Palace of Westminster – £26 = 150 + Big Ben – £30 = 177 lei, program: 9:15 – 16:30 pm (Luni, marți, joi și vineri) si 13:15 – 16:30 (miercuri)
– Westminster Abbey (9:30-15:30) – £29 = 190 lei/pers.
– Buckingham Palace – schimbare garda ora 11
– British Museum (10:00-17:00, gratuit)
– Oxford Street = shopping 10:30-11:30
– cartierul Soho
– National Galerry, gratuit
– Covent Garden (10:00-20:00)
– Trafalgar
– London Eye (10:00-20:30) = £40 = 232 lei/ pers.
– Tower Bridge (9:30-17:00) = £12 = 73 lei/ pers.

JOI

Ora 8-20 – Stonehenge și Winston Castle £230 = 1350 lei /2 pers.

– intoarcere: de la gara Victoria, tur Londra la pas

VINERI
– St. Paul’s Cathedral £25 = 140 lei / pers.
– Tower of London £34 = 200 lei (pensionari £27.70 = 163 lei)
– Royal Albert Hall = tur ghidat 100 lei
– Buckingham Palace £35 = 200 lei
– Piccadilly Circus
– zbor Buc OTP 22:20

Acum, câte ceva despre obiectivele importante:

 1. Palatul Buckingam = £35 = 200 lei

La 11 – 11.30 se schimbă garda (trebuie verificat pe site-ul palatului).

Palatul Buckingam este reședinta familiei regale și găzduiește una dintre cele mai impresionante galerii de artă din lume. Acesta are 775 de camere, dintre care 188 dormitoare, 92 birouri, 78 bai, 52 dormitoare regale și 19 camere de stat, în palat existând camere de muzică, de ceai, dar și camere unde fețele regale primesc invitați de seamă.

Palatul Buckingham a devenit oficial Palat Regal al monarhului britanic la urcarea pe tron a Raeginei Victoria în 1837, fiind primul monarh care a avut reședința permanentă aici .

Vedeți splendoarea faimoasei case din Londra a reginei și descoperiți secretele acesteia ca fiind unul dintre ultimele palate funcționale din lume.

Schimbarea gărzii la Buckingham Palace & St. James’s Park

Dacă se nimerește să ajungi la Buckingham Palace la ora 11 – 11.30 când se schimbă Garda Reginei, atunci poți spune cu adevărat că ai avut parte de o experiență londoneză pe de-a-ntregul.

Vizavi de palat se află parcul St. James, un loc obișnuit al ceremoniilor și paradelor din zilele când sunt sărbători naționale, dar și al unor zeci de pelicani care sunt hrăniți în fiecare zi la ora 14:30.

 1. Palatul Westminster (Casa Parlamentului)+ Big Ben (Turnul cu ceas de la Westminster)= £30 = 177 lei

Palatul Westminster este principala reședință pentru monarhii Angliei medievale.

Cunoscut și sub numele de Casa Parlamentului, este una dintre cele mai emblematice clădiri din Marea Britanie si un obiectiv turistic important în Londra. În Palat există peste 1100 de camere, 100 de scări și 4,8 kilometri de pasaje. Capodopera arhitectonică în stil gotic renascestist este un loc plin de încărcătură istorică. Aici au avut loc nu mai puțin de 38 de încoronări, iar în 1997, tot aici au avut loc și funerariile prințesei Diana.

Cea mai renumită parte a clădirii este turnul cu ceas, cunoscut ca Big Ben, având o înălțime de  aproximativ 96 m.
Interesant de știut este faptul că, atunci când ședințele au loc noaptea, o lumină aparte este aprinsă în Turnul Big Ben.

 1. Westminster Abbey -Abația Westminster =£29 = 190 lei

Westminster Abbey este cunoscută pentru încoronări, nunți regale, regi, regine, oameni de stat și soldați, poeți, eroi și răufăcători. Este situată în apropiere de palatul Westminster, fiind una dintre cele mai impresionante catedrale din lume. Westminster Abbey trebuie neapărat să se afle pe lista locurilor de vizitat în Londra, deoarece ocupă un loc unic în istoria Marii Britanii. La Westminster Abbey s-au încoronat regi, și tot aici au fost funeraliile prințesei Diana, fiind locul de încoronări și înmormântări regale.

Aici putem păși pe podeaua din sticlă a podului și observa traficul rutier și fluvial sub picioarele noastre. Fiecare pasarelă are 6 panouri din sticlă securizată.  Trebuie acordat mult timp pentru a vizita acest obiectiv turistic din Londra, deoarece se fac multe fotografii ale împrejurimilor.

Westminster Abbey  este punctul în care viața politică, religioasă și monarhică se întâlnesc. Dimensiunile Catedralei sunt impresionante, iar interiorul este absolut superb. De la arhitectură, istorie, artefacte, ferestre vitrate, totul fascinează. Westminster Abbey a fost locația pentru 17 nunți regale, inclusiv căsătoria Prințului William cu Catherine Middleton.

 1. London Eye = £40 = 232 lei

London Eye este o uriașa roată situată pe malul Tamisei, fiind cea mai înaltă roată din Europa. Din ea poți admira Londra de la 135 de metri înălțime. O tura dureaza aproximativ 30 de minute.

London Eye se ridică maiestuos deasupra Tamisei și este un simbol al orașului, fiind vizitată de peste 3 milioane de oameni anual. Ea poate fi observată de la aproximativ 40 km depărtare.

Pentru cei interesaţi, se oferă închirierea unei cabine în mod exclusiv, cu diferite servicii, cum ar fi degustări de vin sau șampanie.

Dacă iubiți ciocolata, London Eye oferă inclusiv degustări de ciocolată, unde veți putea încerca 8 tipuri de ciocolată de lux.

 1. Catedrala Sfantul Paul = £25 = 147 lei

Catedrala Sfantul Paul adăpostește cel mai mare clopot din Anglia, ”Marele Paul”, care cântărește aproximativ 17 tone, fiind lăcașul în care slujește episcopul anglican al Londrei. Se spune ca tot aici se găsește și cea mai mare criptă din Europa. Catedrala a fost cândva un simbol al rezistenței în vreme de război.

Este acces la Etajul Catedralei (parter) și la Criptă. De asemenea, puteți urca pe Dom, până la cele trei galerii Dome – Galeria internă Whispering, Galeria Stone și Galeria de Aur, care oferă vederi incredibile asupra Londrei. Galeriile pot fi accesate numai pe scări. Există un total de 257 de trepte până la Galeria Whispering, 376 de trepte până la Galeria de piatră și 528 de trepte (în total) până la Galeria de Aur.

Se pot urca cele 530 de trepte spre cea mai înaltă galerie, Galeria de Aur. Efortul va merita din plin, deoarece de aici veți avea parte de una dintre cele mai uimitoare priveliști din Londra.

     6. The Shard (£28 = 165 lei/pers)

(Ciobul)  – cea mai înaltă construcție din Europa. De aici vezi toată Londra.

 1. Tower Bridge = £12 = 73 lei

Podul Turnului, ce amintește de regine decapitate, dar și de bijuteriile coroanei, un pod emblematic din Londra, cunoscut pentru designul său distinctiv și semnificația istorică ca simbol al patrimoniului arhitectural al orașului.

Știai că poți urca pe turnurile podului? Vederea din vârf, la 138 de metri deasupra râului, este spectaculoasă!

Tower Bridge este deseori confundat cu London Bridge, care este mai departe, în josul râului. Tower Bridge este, fără îndoială, cel mai faimos pod din Londra și una dintre cele mai fotografiate atracții turistice.

Magnifica construcție este o emblemă a orașului, având o lungime totală de 244 de metri. De pe pasarelele podului pot fi admirate priveliști uimitoare ale orașului. De asemenea, puteți vizita interiorul Tower Bridge și să descoperiți poveștile din spatele ingineriei și ale oamenilor care au construit acest reper important al Londrei.

 1. Turnul Londrei = £34 = 200 lei

Această atracție populară din Londra, cu o istorie fascinantă veche de peste 900 de ani, oferă vizitatorilor săi o experiență unică, deoarece Turnul Londrei a funcționat ca și castel, palat, închisoare, arsenal, adăpost al bijuteriilor regale și loc de execuție, locul fiind învăluit de legende.

Tururile încep cu o plimbare condusă de unul dintre Membrii Gărzii Regale, oferind detalii uimitoare despre faptele care au avut loc în Turn, de-a lungul timpului, aici fiind decapitate 3 regine: Anne Boleyn, Catherine Howard și Jane Grey – Regina celor nouă zile.

Turnul adăpostește Bijuteriile Coroanei, unele dintre cele mai valoroase din întregul regat, Beefeaters, o mulțime de corbi și zeci de povești înfiorătoare. Trebuie neapărat să descoperiți toate secretele ce sălășluiesc între zidurile Turnului.

Un alt fapt interesant despre Turnul Londrei face referire la corbii care pot fi observați în permanență aici. Se crede că, dacă toți corbii ar părăsi Turnul Londrei, Regatul s-ar prăbuși.

 1. London Bridge (Podul Londrei)

Adesea confundat cu Tower Bridge, se află pe râu mai jos decât acesta.

 1. British Museum – intrarea gratuită

British Museum este cel mai vechi muzeu din lume dar și primul muzeu național care a fost deschis publicului din întreaga lume, atracțiile principale fiind mumiile egiptene și expozițiile diverse. Din toate timpurile, accesul aici a fost liber.

Astăzi, muzeul adăpostește o colecție impresionantă de exponate, de la mumii la capodopere din diverse regiuni și perioade istorice – Imperiul Persan, Preistoria Europei, Orientul Mijlociu, Roma Antică, Grecia Antică etc.

Intrarea în acest muzeu a fost și este gratuită, dar trebuie rezervate bilete din timp.

Clădirea muzeului este impresionantă, asemănătoare unui templu, cu multe coloane înalte, inspirate din Grecia antică.

 1. Oxford Street = shopping

Este una dintre cele mai mari și mai aglomerate străzi de shopping din lume. De o parte și de alta a ei, există sute de magazine pentru toate buzunarele. Poți face shopping sau o simplă plimbare. Pe Oxford Street găsești prețuri pentru toate buzunarele și produse pentru toate gusturile.

Camden Market este, de asemenea, un loc perfect pentru cumpărături.

 1. Trafalgar Square și Galeria Națională – gratuit

Trafalgar Square este înconjurată de multe clădiri impresionante, cum ar fi Galeria Națională, care adăpostește o colectie de peste 2300 picturi, inclusiv opere de Van Gogh, Renoir, Leonardo da Vinci si Claude Monet.

Fiind unul dintre cele mai vizitate muzee din întreaga lume, National Gallery găzduiește o colecție uriașă de picturi – numărul lor depășește deja 2.300. Acestea datează de la mijlocul secolului al XIII-lea până la începutul anilor 1900.

În apropiere de Trafalgar Square se află și Piccadilly Circus, una dintre cele mai aglomerate piețe din inima Londrei și locul preferat de întâlnire al londonezilor înainte de a merge la shopping sau la spectacolele din zonă.

De ce este Trafalgar Square atât de faimoasă? Proiectată în 1830 pentru a comemora victoria britanică împotriva flotei franceze și spaniole în bătălia de la Trafalgar, aceasta este cea mai mare piață din Londra.

Trafalgar Square este una dintre cele mai importante atracții din Londra, fiind centrul multor întâlnire publice de masă, folosită și pentru demonstrații politice sau alte evenimente sociale, cum ar fi sărbătorirea Anului Nou, Christmas Market.

Este poate cea mai cunoscută piață din  Londra, fiind și locul unde se găsește Coloana lui Nelson, monumentul dedicat bătăliei de la Trafalgar ce a avut loc în anul 1805. Aceasta are înălțimea de 56m și este străjuită de patru statui în formă de lei.

În plus, aici se întâmplă o mulțime de evenimente culturale, concerte, spectacole, iar în timpul sărbătorilor de iarnă piața este străjuită de cel mai mare pom de Crăciun din  Londra.

 1. Cartierele Soho și Covent Garden – gratis

Sute de pești clovn și mulți alții pot fi văzuți într-un rezervor colosal, oferind un spectacol uimitor de culori.

Soho este un cartier micuț și destul de faimos, cunoscut ca locația ideală pentru distracție, cu bună reputație în privința restaurantelor, unele fiind vizitate de numeroase celebrități, fiind locul unde găsiți de toate, iar atmosfera este una vibrantă și colorată.

Aici se găsesc multe grupuri religioase și spiritual, Biserica Sf Anna, Templul Hare Krishna și o mică moschee pe Strada Berwick. La Piața Berwick Street sunt tarabe pline de fructe, măsline și brânzeturi.

În Covent Garden se află Royal Opera House, o clădire superbă care merită vizitată. Tot aici se află și Theatre Museum, care oferă expoziții despre evoluția teatrului britanic și a marilor săi actori.

Piața Covent Garden este plină de magazine, standuri de bijuterii, haine și obiecte de artă, fiind locul ideal pentru cumpărături.

 1. Madame Tussauds, vestitul muzeu al figurilor de ceara – £30 = 177 lei

Renumitul muzeu de ceară din Londra, cunoscut pentru celebrități realiste și exponate interactive, care oferă o experiență unică, este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Londra.

Este printre puținele muzee unde se pot atinge exponatele, sau puteți chiar să vă așezați pe canapea lângă personaje celebre și să faceți poze cu figurile de ceară realizate foarte minuțios.

Practic, veți face cunoștință cu familia regală, politicieni, sportivi, actori și actrițe, muzicieni.  Muzeul este o atracție turistică unică și oferă experiențe inedite celor care îi trec pragul.

Cea mai interesantă experiență este The Spirit of London, care presupune un tur prin întreaga istorie a Londrei, aflând despre Marea Ciumă, Londra criminală, Marele incendiu din Londra din 1666 și alte evenimente importante din capitala Marii Britanii.

Într-una din cele mai apreciate săli ale muzeului, Camera Ororilor, sunt expuse victime ale revoluției franceze, dar și figuri de ceară ale infractorilor și criminalilor, de exemplu statuia lui Adolf Hittler.

 1. Sala Regală Albert = tur ghidat 109 lei

Pe lista locurilor de vizitat din Londra trebuie adăugată și Royal Albert Hall, una dintre cele mai renumite săli de concerte din lume, un loc fascinant și un interior unic în lume.

Sala Regală găzduiește anual peste 350 de evenimente artistice din toate categoriile: concerte simfonice, pop, rock, comedie, operă și balet, inclusiv manifestări sportive. Este o experiență unică într-o atmosferă intimă!

 1. Abbey Road – poza Beatels

Strada aceasta  a devenit celebră după ce membrii trupei Beatles au fost fotografiați pe trecere pentru coperta albumului care a și purtat numele străzii.

Povestea este cu atât mai interesantă cu cât, pe 8 august 1969, la ora 11:35, fotograful Iain Macmillan a avut la dispoziție doar zece minute pentru a face poza, timp în care un polițist a oprit traficul. În urma acestei scurte ședințe foto, au rezultat doar șase poze, una dintre ele fiind și cea aleasă pentru copertă.

Merită să faci o poză aici!

 1. Princess Diana Memorial Fountain & Hyde Park – gratuit

Este un loc deosebit în care să-ți petreci o după-amiază liniștită, fără să fii nevoit să plătești o taxă de intrare, dar, în plus, te vei afla și într-unul dintre cele mai mari și mai frumoase parcuri din lume – are o suprafață de 142 de hectare, peste 4.000 de arbori, un lac de dimensiuni impresionante și mii de flori ornamentale.

Inaugurată de Regina Elisabeta în anul 2004, în memoria Prințesei Diana, fântâna se află în Hyde Park și este menită să reflecte viața acestei prințese atât de iubite de englezi. Jetul de apă curge de la cel mai înalt punct în două direcții, sub forma unor cascade.

Parcul Hyde este situat chiar în centrul Londrei, fiind destinația perfectă pentru plimbare.

Aici există numeroase atracții, de exemplu: Lacul Serpentine, Fântâna Memorială Prințesa Diana sau Colțul Oratorilor – cea mai veche tribună improvizată din Londra.

Se pot închiria biciclete pentru cei care au chef de mișcare sau vă puteți plimba cu barca pe lacul Serpentine și să admirați peisajele frumoase.

 1. Croaziera Tamisa – de la Westminster la Greenwich = £20 = 120lei dus-întors

1-2 ore, Westminster Pier, London Eye, Casele Parlamentului, Palatul Hampton Court și piramida impunătoare Shard, Greenwich. Poți coborî în orice stație și relua vaporul următor,  cu același bilet.

 1. Observatorul Regal Greenwich = 120 lei (la 2 ore distanță).

Drumul dus pana la Greenwich dureaza o ora si vreo zece minute cu doua opriri la London Eye Pier si Tower Pier (Turnul Londrei).

La Greenwich toată lumea dorește să facă o fotografie cu meridianul zero, locul unde poți sta cu un picior în emisfera vestică și cu celălalt în emisfera estică.

 1. Stonehenge – Bus GoldenTours Tripadvisor = £327 = 1354 lei/ 2 pers.

Vă puteți plimba prin Stonehenge gratuit. Totuși, aveți nevoie de un bilet Stonehenge pentru a intra pe site și a vizita atracțiile din jur.

Situat în comitatul Wiltshire din Anglia, probabil cel mai faimos monument preistoric din lume, Stonehenge era un monument dedicat zeilor, un ansamblu din patru cercuri concentrice construite din pietre, cel mai sofisticat cerc de piatră preistoric din punct de vedere arhitectural din lume. S-a susținut că Stonehenge a fost un templu roman, dedicat lui Caelus, (nume latin dat zeului grec al cerurilor, Uranus). Toată construcția este înconjurată de un lanț circular care măsoară 104 m în diametru. În interior, se ridică un banc de nisip care cuprinde 56 de morminte. Terasamentul și lanțul sunt intersectate de un Bulevard, o cale procesională lată de 23 m și lungă de aproape 3 km. Aproape de intrare în Bulevard se află Piatra Sacrificiului. Pe partea opusă se află Piatra Călcâi.

 1. Studioul Warner Bros = 585 lei/pers.

Acasă la toate lucrurile Harry Potter, se pot face cumpărături în Aleea Diagon, sau se poate savura o bere cu unt.

Informații esențiale despre cum să plătiți la metrou și autobuz în Londra

Orasul este impartit pe zone.

Pretul biletului se calculeaza in functie de cate zone strabati cu mijlocul de transport.

Zona 1 este zona centrala.

La metrou: daca cumperi biletul de la ghiseu pentru o zona, te costa 2.80 lire.

Cea mai ieftina metoda la metrou, este sa platesti cu cardul contactless sau telefonul (cu aplicatia Google Wallet) si te costa 2.17 lire.

Atentie!! Mare atentie!! Nu uita sa scanezi cardul/telefonul si cand iesi din statia de metrou!! Altfel vei fi taxat in continuare!!

Dar cel mai ieftin este sa calatoresti cu autobuzul, unde biletul pentru o zona costa 1.75 lire.

De asemenea poti plati cu cardul contactless sau telefonul (cu aplicatia Google Wallet) in autobuz.

La autobuz nu mai trebuie sa scanezi cardul/telefonul la coborare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *